Sprinkler Energy

Sprinkler Energy B.V. uit Wormer is aanjager van de energietransitie en heeft een duurzaam concept ontwikkeld, waarmee aanzienlijk op het gasverbruik kan worden bespaard.
Het innovatieve aan het concept is dat Sprinkler Energy twee al bestaande technieken combineert waardoor een volledig nieuwe toepassing ontstaat: 
De sprinklertank (die er al staat voor de brandveiligheid) wordt ingezet als grote energie buffer, waarmee de duurzame installatie (met warmtepompen) de verwarming van het kantoorpand, DC of fabriek voor haar rekening neemt. In Nederland staan inmiddels ruim 3.500 sprinklertanks geïnstalleerd, dan is duidelijk dat hier een grote besparing op CO2 uitstoot mogelijk is.
Sprinkler Energy is actief sinds november 2018 en op meerdere locaties het concept aan het implementeren.


Een betrokken team


Ate Atsma

“Ik wil heel graag iets doen aan het verduurzamen van de wereld en ben ervan overtuigd dat dit ook met slimme en eenvoudige oplossingen kan. Oplossingen die zich snel terugverdienen. Met Sprinkler Energy brengen we een prachtig concept op de markt, waarmee we de energietransitie echt versnellen.”

Ate is opgegroeid in Friesland en is na zijn studie aan de HEAO in Noord-Holland beland. Vanaf 2003 is hij ondernemer. Dingen simpel houden en daadwerkelijk iets betekenen voor de klant is zijn adagium in de bedrijven die hij leidde. Hij is vanaf 2015 actief in de duurzaamheidswereld. Hij heeft in deze vaak technisch- en ingewikkelde wereld gezocht naar een helder duurzaam concept dat de klant begrijpt en graag implementeert. Het gasverbruik gaat aanzienlijk naar beneden en de CO2 footprint eveneens!


Ruben de Bruin

“Ik wil mijn steentje bijdragen aan het klimaatvraagstuk. Niet alleen door thuis “0” op de meter te hebben, maar ook zakelijk. Door de sprinklerwereld en de duurzaamheidswereld te verbinden hebben we met Sprinkler Energy een doeltreffende oplossing gevonden. Het gas verbruik daalt met minimaal 60%!!”

Ruben is geboren en getogen in Wormer. Na de HAVO en MTS heeft hij bij een installateur en inspectiebureau veel sprinklerkennis opgedaan. Sinds 2010 is hij zelfstandig ondernemer en heeft ondertussen 20 jaar ervaring in de sprinklertechniek. Door desprinklertechniek te koppelen aan duurzaamheidverliest Ruben de brandveiligheids- en duurzaamheidsbelangen van de klant niet uit het oog.


Richard de Vos

“Al jaren lang in hart en nieren een ben ik bezig om de aarde goed achter te laten voor onze kinderen. Vooral vanuit een technisch/bouwkundige kant heb ik al vele gebouwen verduurzaamd. Met het concept van Sprinkler Energy hebben we  nu echt een oplossing waarmee we echt veel gas kunnen besparen en de C02 uitstoot sterk kunnen reduceren.”

Richard is opgegroeid in Koog a/d Zaan en heeft Technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde gestudeerd. Vanaf 2009  is hij ondernemer. Door creativiteit en zijn technische inzicht bedenkt hij duurzame oplossingen voor de klant. Door zijn ruim 30 jaar ervaring in de duurzame techniek en het onderhoud van duurzame installaties heeft hij zijn CO2 reductie sporen inmiddels ruim verdiend.

 

Het pand aan de Zaan in Wormer.

Gevestigd in een voormalig pakhuis aan de Veerdijk in Wormer, illustratief voor ons praktisch ingesteld team geworteld in de Zaanstreek.