Wat we doen

De basis uitgangspunten
Wij maken gebruik van uw bestaande sprinklerinstallatie. Een sprinklertank is gemiddeld tussen de 250m3-600m3 groot. De watertemperatuur ligt tussen de 8 en 15°C. Deze constante watertemperatuur in de sprinklertank is een perfecte basis voor het reduceren van gasverbruik.

De installatie
Onze energiebesparende oplossing is net zo beproefd als eenvoudig. Voor de installatie heeft u geen vervangende verwarmingsketel (gas of elektrisch) nodig, maar wel een warmtepomp.
De waarde van de warmtepomp heeft zich in de praktijk al ruimschoots bewezen. Wij gebruiken het water uit de sprinklertank als aanvoer voor de warmtepomp. Deze pomp verwarmt het water voor tot een temperatuur van ongeveer 45°C. De pomp levert dit voorverwarmde water af aan uw bestaande verwarmingsketel.

De winst zit in de voorverwarming: uw -gasgestookte- ketel hoeft geen water te verwarmen vanaf 8°C, maar vanaf 45°C voor een behaaglijke productiehal, verkoop- of kantoorruimte. In de praktijk levert dit een besparing op in gasverbruik tot wel 70%!

Bekijk hier het technische schema.

Veiligheid voorop!
De sprinklertank staat er in de eerste plaats voor de veiligheid van uw werknemers en uw investeringen. Dit blijft ook zo. De installatie van de pomp en toevoer wordt uitgevoerd onder toezicht van de u bekende sprinklerinstallateur. Alle gemaakte aanpassingen worden verwerkt in een Nota van Aanvullingen en deze Nota laten wij valideren door het inspectiebureau. Precies conform de voorschriften, alles volgens de veiligheidseisen én volledig volgens het unieke concept van Sprinkler Energy.

Energiebesparingsplicht
Verduurzamen staat bij u op de agenda. Of u wilt de kosten van energieverbruik omlaag brengen. Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen.

Investering uitstellen? Niet doen!
Ziet u de waarde van deze energiebesparende maatregel maar heeft u momenteel geen investeringsruimte? Neem contact met ons op. Onder voorwaarden kan de besparing op uw gasverbruik worden ingezet als aflossing op de door ons geleverde installatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag ernaar bij één van de adviseurs van Sprinkler Energy!