Duurzame installatie

De basis uitgangspunten
Wij maken gebruik van uw bestaande sprinklerinstallatie. Een sprinklertank is gemiddeld tussen de 250m3-600m3 groot. De watertemperatuur ligt tussen de 8 en 15°C. Deze constante watertemperatuur in de sprinklertank is een perfecte basis voor het reduceren van gasverbruik.

De installatie
Onze energiebesparende oplossing is net zo beproefd als eenvoudig. Voor de installatie heeft u geen vervangende verwarmingsketel (gas of elektrisch) nodig, maar wel een warmtepomp.
De waarde van de warmtepomp heeft zich in de praktijk al ruimschoots bewezen. Wij gebruiken het water uit de sprinklertank als aanvoer voor de warmtepomp. De warmtepomp verwarmt het water tot een temperatuur van ongeveer 45°C – 50 °C . Voor veel bedrijven is deze temperatuur al voldoende om het kantoorpand, magazijn of de overslag te verwarmen.

En op heel koude dagen? Of bij extra behoefte aan warmte? Dan schakelt de gasketel bij. Maar met een veel lager gasverbruik dan u nu heeft. De installatie van Sprinkler Energy is een hybride systeem, waarbij de sprinklertank/warmtepomp het grootste deel van de warmte levert. Sprinkler Energy rekent met een zuinige schatting van minimaal 60% minder gasverbruik. Natuurlijk, de warmtepomp draait op elektriciteit. Maar de meerkosten van elektriciteit zijn lager en vooralsnog een veel klimaatvriendelijker toepassing (qua CO2 uitstoot) dan het stoken op gas. Heeft u zelf zonnepanelen? Dan compenseert dat het energieverbruik van de warmtepomp. Extra winst, ook op het gebied van duurzaamheid!

Bekijk hier het technische schema.

Veiligheid voorop!
De sprinklertank staat er in de eerste plaats voor de veiligheid van uw werknemers en uw investeringen. Dit blijft ook zo. De installatie van de pomp en toevoer wordt uitgevoerd onder toezicht van de u bekende sprinklerinstallateur. Alle gemaakte aanpassingen worden verwerkt in een Nota van Aanvullingen en deze Nota laten wij valideren door het inspectiebureau. Precies conform de voorschriften, alles volgens de veiligheidseisen én volledig volgens het unieke concept van Sprinkler Energy.

 

Investering uitstellen? Niet doen!
Ziet u de waarde van deze energiebesparende maatregel maar heeft u momenteel geen investeringsruimte? Neem contact met ons op. Onder voorwaarden kan de besparing op uw gasverbruik worden ingezet als aflossing op de door ons geleverde installatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag ernaar bij één van de adviseurs van Sprinkler Energy!