top of page
Image by Jason Lee

Sprinkler Energy: 92e plaats KVK Innovatie Top 100 2021



Meer dan 60 procent besparen op gasverbruik in bedrijfspanden dankzij bestaande technieken. Dat kan met de duurzame installatie van Sprinkler Energy BV. Dit bedrijf zet hiervoor de bestaande sprinklertank in als energiebuffer.


Sprinkler Energy BV wil met dit innovatieve concept de CO2-uitstoot terugdringen. In Nederland zijn meer dan 3.500 sprinklertanks geïnstalleerd voor de brandveiligheid. Dit zijn kostenposten voor bedrijven; ze staan klaar voor een calamiteit waarvan je hoopt dat die nooit komt. Sprinkler Energy heeft een manier bedacht waarin de sprinklertank wordt gebruikt als energiebuffer. Daarmee neemt de duurzame installatie van het gebouw, met warmtepompen, de verwarming van het kantoorpand, distributiecentrum of fabriek grotendeels voor haar rekening.


Korte terugverdientijd

De installatie werkt “plug-and-play” zonder verstoring van het productieproces: ze wordt in de fabriek van Sprinkler Energy geproduceerd en volledig getest afgeleverd. Kostentechnisch is de investering ook interessant, want door de enorme besparing op gas is de terugverdientijd minder dan vier jaar.


Enorme CO2-reductie

Als je er vanuit gaat dat per locatie gemiddeld 300.000 kubieke meter gas wordt verbruikt, dan is een besparing van 60 procent 180.000 kubieke meter gas per locatie en dus 324 ton CO2. Zou je deze techniek bij alle 3.500 bestaande sprinklertanks inzetten, dan bespaar je in Nederland meer dan een miljoen ton op de CO2-uitstoot. Dat staat gelijk aan de uitstoot van 420.000 particuliere huishoudens. artikel KVK: https://www.kvkinnovatietop100.nl/site/Sprinkler-Energy-Sprinklertank-van-kostenpost-naar-energiebuffer #sprinklerenergy %besparing #smartskid

96 weergaven0 opmerkingen
bottom of page