top of page
Image by Jason Lee

Nieuwkomer Sprinkler Energy wint tweede prijs bij de Horticontact Innovatie Award 2024: "We zijn heel trots"

Het is met grote trots dat we aankondigen dat Sprinkler Energy, een nieuwkomer in de sector, de tweede prijs heeft gewonnen bij de prestigieuze Horticontact Innovatie Award 2024. In slechts twee maanden tijd heeft deze Zaanse onderneming een aanzienlijke impact weten te maken binnen de teler-sector, en deze erkenning is een bevestiging van onze innovatie waarmee we telers in sommige gevallen 100% van het gas halen.



Het is met grote trots dat we aankondigen dat Sprinkler Energy, een nieuwkomer in de sector, de tweede prijs heeft gewonnen bij de prestigieuze Horticontact Innovatie Award 2024. In slechts twee maanden tijd heeft deze Zaanse onderneming een aanzienlijke impact weten te maken binnen de teler-sector, en deze erkenning is een bevestiging van hun succes.

Sinds de oprichting heeft Sprinkler Energy zich gericht op het ontwikkelen van innovatieve energiesystemen voor telers en distributiecentra. Deze systemen stellen telers en distributiecentra in staat om minder afhankelijk te zijn van traditionele bronnen zoals gas, en in sommige gevallen zelfs volledig af te stappen van deze energiebron. Dit resulteert niet alleen in een meer duurzame productiemethode, maar ook in aanzienlijke kostenbesparingen voor telers en distributiecentra.



Richard de Vos, de algemeen directeur van Sprinkler Energy, deelt zijn enthousiasme over de recente erkenning: "Wij zijn trots dat we in zo'n korte tijd al een grote impact hebben kunnen maken. De nominatie op zich was al een eer, maar het feit dat we ook daadwerkelijk in de prijzen zijn gevallen, voelt natuurlijk fantastisch."


Deze prestatie benadrukt niet alleen de innovatiekracht van Sprinkler Energy, maar ook de toewijding aan het leveren van duurzame oplossingen voor de agrarische en logistieke sector.


Ook van het gas af met je teelt? Bekijk onze modellen hier.


bottom of page